Senegalli Yıldız Ousmane N’dong, Ukrayna’da Irkçılığın Kurbanı Oldu!
Senegalli yıldız Ousmane N’Dong, Ukrayna’da ırkçılığın kurbanı oldu!
Senegalli defans oyuncusu Ousmane N’Dong, Albion FC formasıyla çıktığı Montevideo Wanderers ile 1-1 berabere kaldığı maçta ırkçı hakaretlerin kurbanı oldu. 22 yaşındaki Dakar doğumlu futbolcu, sahayı terk edeceği sırada tribünlerden çığlıklar duymaya başladığını ifade etti. Sese kulak veren oyuncu, siyahi kimliği üzerine küfürlü ve oldukça sert ifadelerle karşılaştığını belirtti. Bunun üzerine sahayı ağlayarak terk ettiğini açıkladı.
N’Dong: Daha önce hiç ırkçılık ile karşılaşmamıştım
Hayatı boyunca ilk defa ırkçılık ile karşılaştığını ifade eden N’Dong, “öfke ve iktidarsızlığın bir karışımıydı. Büyük insanlar böyle bağırıyordu. Birinin bir başkasını ten renginden dolayı incitmek isteyeceğini hiç görmemiştim. Bu benim başıma daha önce gelmemişti,” açıklamasında bulundu.
N’Dong, antrenörü Ignacio Risso’nun olaylardan haberdar olduğunu ve kısa bir süre içinde şikayette bulunacağını söyledi. “Bana tam desteğini ve dayanışmasını verdi,” diyen defans oyuncusu, “futbol oynamaya gittim ve şimdi evdeyim. Olanlar için çok üzgünüm. Bunun geçmişte kaldığını sanıyordum. Ama yanılmışım,” diyerek ifadesini tamamladı. Kısa zaman içerisinde kiralık bahis sayfası kelimizden kaynak bilgilerimize ulaşabilirsiniz.
Montevideo Wanderers yönetimi özür diledi
Montevideo yönetiminden çok geçmeden olayla ilgili açıklama geldi. “Pek çok insan sahaya sorunlarını dile getirmek için çıkıyor ve bazen takımını cesaretlendirmek yerine karşı takımı aşağılamayı daha çok önemsiyor. Ne yazık ki bunlar yaşadığımız toplumun bir parçası. Ancak buna rağmen normalleştirilmemeli.”
“Irkçılığa hayır” sloganıyla N’Dong’a desteğini ifade eden kulüp, bu nitelikteki herhangi bir eylemi şiddetle kınadıklarını dile getirdi.